Sejerø kulturforening

Sejerø Kulturforening

Støtteforening for Sejerø Kulturhus

4592 Sejerø

Hjemmehørende i Kalundborg Kommune

                                                                 

Sejerø Kulturforening har til formål at formidle kulturelle oplevelser til glæde for øens beboere og dens gæster, i samarbejde med bestyrelsen for Sejerø Kulturhus og Købmandshandels Museum  

                                                                                                            

Har Du lyst til at støtte Sejerø Kulturforening med et medlemskab, kan medlemskab tegnes i Kulturhuset. Kontingentet tegnes for et år ad gangen og prisen er kr. 100,- årligt.

Som medlem af Kulturforeningen har du gratis adgang til Kulturhusets store Sommerudstilling, inkl. adgang til Købmandshandels Museum og Sejerø Samlingen.

Kulturforeningen støtter Kulturhuset både økonomisk og på anden måde, kr. 30,- af hvert indbetalt kontingent går direkte til Kulturhuset!   

                                                             

 

Sommeren 2018

Bestyrelsen har igen i år den store glæde at kunne præsentere et flot program.                            Samtlige arrangementer afholdes i Sejerø Kulturhus.                                                                       (Støttet af Kultur og Fritid, Kalundborg Kommune)

 

Nærmere beskrivelse om hvert enkelt arrangement, vil blive annonceret ved opslag på Sejerøfærgen, på opslagstavlerne i Brugsen, i badehuset i Havnen, og endelig, på Sejerø Kulturhus

 

SEJERØAFTEN

ONSDAG DEN 11. JULI 2018 - KL. 19.00 – ca. 22.00

 

Entré kr. 25,- Fulskaver: kr. 25,- for 5. stk. Kun mod kontant betaling! (Hvidtøl, Øl, Vin og Vand kan købes mod kontant betaling)!

 

OBS! Bemærk venligst, at entré billetter kun kan købes i forsalg grundet et begrænset antal pladser. (ca. 70 stk.) Usolgte billetter kan købes ved indgangen!

Billetter kan købes i Kulturhusets åbningstid fra og med den 4. juli 2018

 

FULSKAVER OG FÆLLESSANG: Kom og smag på Sejerøs nationalret – og syng med Sejerøspillemændene. Vi gentager tidligere års Sejerøaften der efterhånden er blevet en fast tradition. En hyggelig og glad aften for hele familien.

 

Bente Andersen, kogekone, der i mange år var ansat i køkkenet på Sejerø Plejehjem, serverer smagsprøver på Fulskaver efter sin slægts opskrift der er gået i arv gennem mange generationer.

 

SEJERØSPILLEMÆNDENE - Øens glade fritidsspillemænd, stiller op og slår tonen an til fællessang! Vi synger bl.a. med på ”Fulskavesangen” med tekst af øens tidligere købmand Jørgen Rasmussen.

 

SPILLEMÆNDENES FASTE STAB:

HENRY LARSEN, kirkesanger og gårdejer, – synger og spiller violin og mandolin.

BENT JENSEN, Sosu på Sejerø Plejehjem, synger ”kor” spiller guitar og violin.

VAGN ” SØRØVER” – sømanden der gik i land på Sejerø, pensionist på vej til de 88 år – synger og spiller 4 strenget tenorbanjo samt harmonika. Det hænder at de tre Spillemænd får besøg af musikalske gæster, til stor glæde for publikum

SEJERØ FOUR STARS  -  ”JAZZ I VERDENSKLASSE”

ONSDAG DEN 25. JULI 2018 KL. 20:00 ER VEJRET MED OS DANSES DER PÅ TERRASSEN                                                                       

 

Entré:  kr. 100,-  Entré betales kontant ved indgangen fra kl. 19.30 (Drikkevarer kan købes mod kontant betaling)!

 

Det er igen i år, for femte år i træk, lykkedes for os at samle nogle af landets bedste og fornemste jazz musikere. De fire populære kunstnere gav i årene 2014, 2015, 2016 og 2017 et brag af en koncert i Kulturhuset. Det blev en stor succes, salen var fyldt til bristepunktet og mange måtte gå forgæves.      Nu har Du chancen for at opleve, eller genopleve, de fire top- professionelle musikere. Der venter en musikalsk oplevelse af de helt store.

 

”SEJERØ FOUR STARS” MØDER MED FØLGENDE BESÆTNING:

 

PÅ PIANO: OLE KOCK HANSEN. PÅ SAXOFONER OG SANG: NIELS STUART

PÅ BAS OG SANG: GERT ROSTOCK. PÅ TROMMER: KURT RIEDEL

 

NÆRMERE PRÆSENTATION AF DE 4 JAZZ MUSIKERE:

 

OLE KOCK HANSEN: På piano. Er pianist, komponist og orkesterleder.

Han studerede hos Finn Savery og på konservatoriet i København. Spillede freelance fra 1965, bl.a. med barndomsvennen Niels-Henning Ørsted Pedersen, som han bevarede et livslangt venskab og musikalsk partnerskab med. I 1967 blev han medlem af Radiojazzgruppen, og i 1968 af Danmarks Radios Big Band, som han var knyttet til indtil 1996 – enten som dets pianist eller chefdirigent. Han har spillet freelance med hele den danske jazzelite; bl.a. gruppen Iron Office, Thad Jones, Ben Webster, Etta Cameron og Per Coldschmidt.

 

Med sin brede musikalske berøringsflade og sin langvarige ledelse af Danmarks Radios Big Band i talrige og forskellige projekter har han placeret sig som en af de mest betydningsfulde kunstnere i den moderne danske jazz.

 

Ole Koch Hansen blev kåret som Årets Jazzmusiker i 1975 og modtager af Ben Webster Prisen i 1986. Han underviser desuden i klaver fx på MGK og Ishøj Musikskole.

 

NIELS STUART: På saxofoner og sang. Har bl.a. deltaget i Kansas City Stompers i en årrække. Er inden for jazzkredse mest kendt som Niels ”Flipper” Stuart. Han har swingmusikken som sit ståsted. Spillede allerede i skoletiden, hvor han bl.a. spillede sammen med Pierre Dørge og Mads Vinding. Senere har han spillet i Leonardo Pedersens Jazzkapel, Ole Stolles orkester, Swingstyrke 7, Otto Brandenburg, Lone Kellermann. Har medvirket på utallige indspilninger med bl.a. Liller, Bamse, Melvis, Daimi, Kurt Ravn Maria Askehave o.m.a.                          

 

Har desuden spillet i flere TV-udsendelser og serier, den legendariske ”Showbiz”, ”Hvornår var det nu det var”, som kørte på DR1 i årevis med Finn Ziegler som orkesterleder. Udover danske jazzmusikere har han spillet med udenlandske kendte musikere som Clark Terry, Richard Boone, Etta Cameron, Wild Bill Davidson, Kenny Drew, Thad Jones, Sam Finkelstein, for blot at nævne nogle stykker.

 

Hans saxofonspil kan åbne selv de mest hårdnakkede, genrefixerede hjerter for den gode melodi, hvor end den stammer fra; Det være sig jazz, opera, højskolesangbogen, pop, rock, klassisk - you name it! Niel spiller på saxofon, fløjte, klarinet samt mundblæs, og har ikke noget imod at supplere med en behageligt swingende vokal!

 

GERT ROSTOCK: På bas og sang. Fik sin musikalske grunduddannelse i Tivoligarden på tenor- og barytonhorn. Herefter dyrkede han basun og elguitar, inden han kastede sig over el-bassen. I 1966 blev han medlem af Jørn Grauengaards orkester. Har arbejdet med solister som Sebastian, Eddie Skoller og Grethe Ingemann og desuden været medlem af jazzgrupper under ledelse af bl.a. Finn Ziegler og Jesper Thilo.

 

Gert Rostock har gennem årene haft hyppigt samarbejde med pianist og kapelmester Peder Kragerup, blandt andet i gruppen Flair, hvor han også optrådte som sanger. Han er en glimrende vokalist og har også medvirket hos Kansas City Stompers som fast tilknyttet medlem gennem fire årtier. Har haft talrige job i pladestudier og ved teatre og revyer. Gert Rostock har endvidere gennem en årrække været tilknyttet ”Den swingende organisation”, der er et jazzorkester, som ved virksomhedskurser demonstrerer, hvorledes samarbejde og samspil har fundamental betydning for en virksomhed, på samme måde  

 

KURT RIEDEL: På trommer. En kendt og benyttet musiker i mange sammenhænge. Han startede sin musikalske løbebane i Københavns Kommunes skoleorkester hvor han spillede i perioden 1956 – 1960. Fra 1956 – 1962 spillede han i Kock- Ørsted Kvintet og i div. Rockorkestre. Fra 1962, Arne Lamberth og Otto Francker, Cirkusrevyen samt div. pladeindspilninger, radio, tv, m.v. Fra 1972 spillede han i Tivoli´s Harmoniorkester og Big Band, Svend Nicolaisen, Helmer Olesen, var desuden Free Lance studiemusiker. Bent Fabric, Jørgen Højer, Jørgen Ingemann, Grethe Ingemann, Leif Pedersen, Finn Ziegler og mange flere. Kurt Riedel har turneret og indspillet plader med bl.a. Mills Brothers, været assistent i DR Big Band, spillet i Thad Jones Eclipse Big Band, Kansas City Stompers,    

DR Underholdningsorkester, DR Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, American Ballet Theatre. Endvidere spillet i Leif Uwermarks orkester, Østen Warnerbrinck. På div. Teater Orkestre, i Den Swingende Organisation og som Free Lance Musiker. 

   ___________________________________________________________________________

 

 

DE TRE TENORER – UDEN EN TONE!  ”HUMOR I VERDENSKLASSE” ONSDAG DEN 1. AUGUST KL. 20:00

                                                                 

Entré kr. 100,- betales kontant ved indgangen fra kl. 19.30  

(Drikkevarer kan købes mod kontant betaling).

 

PETER LUND MADSEN – ANDERS LUND MADSEN – POUL NESGAARD

 

Vi har den store glæde at kunne præsentere 3 af landets mest populære kunstnere!

AFTENENS PROGRAM: ALT KAN SKE – MEN ÉT ER SIKKERT, KEDELIGT BLIVER DET IKKE!                                

 

PETER LUND MADSEN:

Læge, hjerneforsker, speciallæge i psykiatri, forfatter og entertainer. Uddannet læge i 1989                      og dr. med. i 1993. Kendt under navnet ”HjerneMadsen” efter en række tv-udsendelser. Medvirket i adskillige tv-programmer. Han har stået bag og medvirket i en lang række videnskabsformidlingsprojekter og er en af Danmarks populæreste foredragsholdere.

Hæderspriser:1990: Mogens Fog Prisen, 2002: Niels A. Lassen Prisen, 2005: Rosenkjær Prisen, 2006: Modersmål - Prisen, 2007: Madsen Rødekro Kulturpris. Sammen med sin bror Anders, har han to gange vundet en million I tv-quizzen ”Hvem vil være millionær”. Udgav i 2012 bogen ”dr. Zukaroffs Testamente, en bog om menneskehjernen, som er udgivet af Gyldendal.

Stod også model til Torsten Grunwalds bog ”Den velklædte mand” om klassisk herremode.

 

ANDERS LUND MADSEN:

Uddannet journalist, skribent på flere aviser, heriblandt Ekstra Bladet, hvor han sammen med Povl Høst-Madsen skrev bagsideklummen ”Madsen og Madsen”. Skrev klummer i bl.a. Chili og Urban, klummer og artikler for Euroman, Ekstra Bladet og Berlingske. I 2007-2010 skrev han hver søndag for Morgenavisen Jyllandsposten. I 1999 stiftede han Zirkus Nemo sammen med zirkusdirektør og skuespiller Søren Østergaard, og deltog på cirkusturneerne i 1999, 2000 og 2003.

Medvirket i en lang række radio og tv- programmer. Sammen med sin bror Peter, skrev og medvirkede han i teaterforestillingen Mr. Nice Gay på Bellevue Teatret, der blev en kæmpe succes. Brødrene Peter og Anders skrev teksten til de tre sange ”Stille i verden”, Lille Spejl” og ”Avenuen” og Kim Larsen skrev melodierne. Sangene blev fremført af Trine Dyrholm under showet.

I dec. 2015 lavede han det meget roste program fra Grønland ”Den yderste By”. Var reporter for Sommer OL i 1996 og 2000.

Har desuden lavet mange ”alternative interviews” med stjerner som Björk, Leonard Cohen, Kronprins Frederik og Madonna.

 

POUL NESGAARD:

Journalist, foredragsholder og rektor for Den Danske Filmskole 1992-2014.

Er tidligere bestyrelsesmedlem for Det Danske Filminstitut, TV 2 og medlem af Det kunstneriske Råd for DR. Hæderspriser: Modtog i 1982 den prestigefyldte radiopris Christian Kryger – prisen. Blev i 1999 Ridder af Dannebrog. Desuden Bestyrelsesmedlem i Fondet for Dansk-Norsk samarbejde. Arbejdede hos Danmarks Radio fra 1968-1992 hvor han lavede børne- og ungdomsprogrammer som ”Ungdomsredaktionen”, ””Baggårdsredaktionen” og ”I Sandhedens Tjeneste”. Blev især kendt for sin medvirken i julekalenderen ”Jul og grønne skove” (1980) også kendt som ”Hullet i jorden”. Medvirkede også i julekalenderen ”Torvet” (1981 + 1987). Har medvirket i filmen ”lille Virgil og Orla Frøsnapper”. 

_____________________________________________________________________

 

 

Vi glæder os til at se jer til foreningens arrangementer.                                                   

                          Alle er velkommen

                  

SEJERØ KULTURFORENINGS BESTYRELSE 2018:

    Formand: Brit Tipsmark - Næstformand: Else Jensen – Kasserer: Marianne Johannesen                Sekretær: Jytte Pedersen - Bestyrelsesmedlem: Lene Juel Poulsen

Suppleant: Eva Madsen, Suppleant: Mette Tipsmark

Revisor: Jens Thomassen

Foreningen kan kontaktes på mail:  sejerokultur@gmail.com