Glemt dit kodeord? Klik her og få gensendt

Indtast din email herunder og tryk send - din adgangskode sendes herefter til denne mail.

  

CAPS LOCK er slået til på dit keyboard. Bemærk at kode indtastning tager højde for store og små bogstaver

Valg af domænenavn - gode råd til dig

Gode råd til valg af domænenavn!

Med Web-side's hjemmeside løsning kan du naturligvis få dit eget domænenavn på din hjemmeside, uanset om det er et .dk eller .com domæne du ønsker. Her er et par gode råd om valg af domænenavn. Vi kan naturligvis sørge for at købe domænenavnet til dig.

DK eller COM?

Hvis din side er på dansk og henvender sig til danskere, bør du vælge et .dk domæne. Dels fordi dette vil fungere bedst i forhold til søgemaskine optimering og dels fordi det giver kunder og besøgende tryghed for at man er en dansk virksomhed.

Hvis du derimod laver en hjemmeside der henvender sig til hele verden og er på engelsk vil et .Com domæne være bedre.

Hvad skal domænet bestå af?

Domænenavnet er et af de vigtigste elementer i søgemaskineoptimering - og med det menes at det/de ord domænet består af hvil du have lettere ved at få op på Google.

Du skal derfor overveje hvilke søgeord der er de vigtigste for dig at komme frem med på Google - er det dit firmanavn eller eks. en branche? Hvis din hjemmeside hovedsagligt henvender sig til eksisterende kunder og du gerne let vil blive fundet på dit firmanavn bør du købe et domæne der hedder "firmanavn.dk" - hedder din virksomhed eks. "Jensens Malerbix" kunne du købe domænet "jensensmalerbix.dk" eller "jensens-malerbix.dk".

Regner du derimod med at bruge hjemmesiden mere til at skaffe nye kunder der skal finde dig på en branchesøgning, vil det være en god ide at inkludere søgeordet i domænet. Har man et malerfirma må man formode de fleste vil søge efter "Malerfirma" på Google. Her kunne det være en god idé at bruge domænet "Malerfirma-Jensen.dk" - da vi så får det vigtigste søgeord samt dit navn ind i domænet. Dét at søgeordet står først i domænet giver dig også en lille fordel på søgemaskinerne.

Med eller uden bindestreg?

Består dit domæne af et firmanavn der ikke er alt for langt vil hovedreglen generelt være at man skal prøve at undgå bindestreger i domænenavne. Dog skal man huske på at folk kigger på domænenavnet før de klikker på et søgeresultat, og hvad der står her er utrolig vigtigt for om folk klikker på dit link eller et andet.

Generelt kan man sige at jo mere relevant folk føler domæne navnet er for de de søger på, jo flere vil klikke. Søger man eks. efter "Maler i Svendborg" og domænet hedder "Olsen-tæpper.dk" vil det næppe være dette link man vælger.

Har du derfor et domænenavn er består af flere ord, kan det være en god idé for læsbarheden og forståelsen af domænenavnet at lave en bindestreg mellem ordene - dog bør man max have 1 bindestreg i et domæne. Hvad er eksempelvis lettest for dig at læse "Eucapyptusacrylfabrikker.dk" eller "Eucapyptus-acrylfabrikker.dk" ?

Når folk søger på nettet bruger de kun et par sekunder på at vurdere hvad de klikker på - det skal være let at forstå.

Kan man have æ, ø og å i domænenavne?

Tidligere kunne man ikke have æ, ø og å i danske domænenavne, men det kan man godt i dag. Vores løsning understøtter (i modsætning til mange af vores konkurrenter) danske bogstaver både i domænenavne og URL adresser. Du kan kun have æ, ø og å i DK domæner - IKKE i .Com domæner.