+45 5191 9494
Alternativ behandling

Alternativ behandling

Urter og planter: Sjovt nok er alternativ ‘medicinsk’ behandling tidligere tiders generelle behandling. Fx har perikum været brugt mod depression, men er ikke længere regnet for egentlig behandling, men noget man skal håndtere selv evt. med hjælp fra en medarbejder i en helsekostforretning. Det er anerkendt, at perikum har en begrænset virkning, men ellers kan man opleve endog særdeles hånlige læger og psykiatere når man bringer denne type af behandling på banen. Dog er der flere og flere som anerkender den type af behandling.

Healing: Alle kan udøve healing i et begrænset omfang, men ikke alle kan tåle det. Healing handler om at gribe ind i ydre energier, som omkranser kroppen. At udføre det kræver betydelig viden om fænomenet, der ofte gives videre i generationer. Det siges, at man skal være over 40 år før man er stærk og dygtig nok til at udføre det. Der har været betydelige debatter om disse ydre energier overhovedet findes. Dog menes det nu at man kan måle det inderste af de to ‘energi-legemer’ som omkranser kroppen. Det yderste legeme kan fotograferes med en særlig teknik, men må stadig opfattes som ‘ikke bevist. Legemet kaldes aura. Alle kan se den, men ikke alle lægger mærke til det. Healere har begået fantastiske bedrifter, som dog ofte afvises som egentlig virkning men regnes som placebo af videnskabsfolk. Alligevel har healere bevist de kan helbrede for betændelsestilstande hurtigere end penicillin og langt hurtigere end kroppen kan selv. Hvis du vil være sikker på, at du har fat i en rigtig god healer, så vil han ikke behandle for lungebetændelse, og han spørger til om du får medicin for han optager den i sin egen krop når han healer.

Akupunktur: Akupunktur er en ca. 2000 år gammel behandlingsmetode, som forholder sig til nogle af de samme energier, som healererne gør. Akupunktører sætter nåle i punkter i præcise placeringer og skal derved kunne genoprette balancer i kroppen, og på den måde give kroppen en dynamik, som kan genoprette kroppens egen evne til at hele sig selv foruden give velvære og energi. Ingen betvivler virkningen, og der har også været lavet forsøg med det bl.a. i psykiatrien. Der har været meget gode resultater, som patienterne også har været glade for. Desværre griber akupunktur ind i medicineringen. Da det er psykiaterne - som jo er medicinske læger - som har ansvaret og magten over behandlingen, så er det akupunktørerne som er taget ud af behandlingen. Gode akupunktører er også betænkelige ved at behandle medicinerede psykiatriske patienter. Dels er det svært at ramme helt præcist med behandlingen og dels er psykiatriske patienter medicineret meget forskelligt.

Man kan også selv arbejde med energipunkterne. Ved at kende punkterne kan man trykke på dem med fingrene selv eller lade en anden gøre det. Det kræver ikke så megen viden og det har god, ofte umiddelbar, effekt. Det hedder akupressur, og er rimelig ufarligt - man kan højest få det dårligt.

Der er en lang række af andre metoder som er blevet brugt i tidligere tider, og som ikke kan afvises at have effekt. Her skal bare nævnes aromaterapi - hvor der behandles med dufte - og kinesiologi, som handler om, at der kan afsløres problemer specifikke steder, ved at se på bevægelsesmønster i kroppen og behandle derudfra.

Zoneterapi og kiropraktik er i dag fuldstændige anderkendte alternative behandlingsmetoder, som selv medicinske læger henviser til. Anerkendelse af akupunktur er på vej - og flere vil helt sikkert komme.